CORNER TRAINING IN THE EIFEL

ADVANCED RIDING SCHOOL organizes mountain trainings for every motorcyclist.

 

With our 3 day mountain training in the Eifel we drive through a beautiful environment that stands for pure driving pleasure! This environment is seen by many as a playground for motorcyclists! The routes go over many beautiful roads with various different types of bends.

Mountain training is for everyone who wants to learn how to ride a motorcycle better and more safely. The Eifel offers the ideal (curvy) conditions for learning to drive the right curves in combination with the correct position on the road.

Feel free to contact us if you want to know more about our mountain trainings in the Eifel.

For Who and which motorcycles?

Whether you have a lot or little experience, drive a chopper, sports or touring motor, have a calm or sporting driving style. Partly because high speeds in the mountainous area are not so relevant, everyone can join this beautiful mountain training in the Eifel!

After the introductory ride on the first afternoon, the groups are divided as much as possible by driving style, experience, etc. In this way, everyone drives in a suitable group for him or her.

In addition to intensive training, mountain training in the Eifel is also a fun weekend with fellow motorcyclists. In short: an unmissable experience for every motorcyclist of every level.

Coaching

During our training, instructions and tips are given to make you as a motorcyclist ride even safer and smoother. Aspects that are dealt with include sitting posture, steering posture, correct operation, viewing technique, cornering technique, stopping / turning on a slope, slope test, hazard perception, position choices, speed dosing, overtaking techniques, space cushion and risk perception.

Because there are different groups with different levels, the content of the training may differ. This is also because we keep time and space to handle questions and wishes from the group.

After the mountain training, we hope that everyone has enjoyed the fun and especially learned the necessary things!

AGENDA

Welke onderwerpen worden tijdens de training behandeld:

Cognitieve reacties op rijden

We beginnen door ons te concentreren op hoe we ons voelen bij het rijden. Het correct interpreteren van wat uw lichaam u vertelt, zelfs als het anders kan aanvoelen dan uw verwachtingen, is belangrijk om te leren hoe u positieve reacties kunt afdwingen en negatief gedrag kunt verminderen.

Je Core

Door te begrijpen hoe het lichaam werkt om zijn evenwicht te bewaren, leert u ermee om te gaan. We zullen je helpen bij het ontwikkelen van eenvoudige, praktische manieren om je rompstabiliteit te verbeteren, wat enorm zal bijdragen aan je algehele controle en precisie onder alle rijomstandigheden.

Stabiliteit / kernbalans / besturing Deze sectie bouwt voort op de geavanceerde technieken in eerdere modules, maar creëert ook een gedetailleerde en inspirerende omgeving om te experimenteren, te onderzoeken en een nieuw niveau van kalmte op de machine te ontwikkelen waardoor verbazingwekkende precisie kan worden bereikt.

Fietsstabiliteit en mechanica Fietsstabiliteit en mechanica

Er zijn verschillende stadia van de machinestabiliteit die op verschillende tijdstippen bepalend zijn. We zullen u helpen begrijpen hoe de kern reageert op die fasen en hoe u ervoor kunt zorgen dat deze te allen tijde kalm en voorbereid blijft. Waarom je je voelt zoals je voelt, en waarom je soms rijdt zoals je doet, zal duidelijk worden.

Instellen en behouden van een constante hellingshoek en draaicirkel Dit gedeelte is gericht op het vermogen om een ​​constante lean-snelheid te plannen, in te stellen en te beheren om een ​​constante draaisnelheid te creëren. Dit is essentieel als precisie ons doel is. Voor veel ruiters is dit het doel waarvoor ze training zoeken om te bereiken.

Experimenteren met de machine Experimenteren met de machine

Om de motor te begrijpen, helpt het om onze denkbeeldige perceptie van wat er zou kunnen gebeuren te contrasteren met hoe de motorfiets zich werkelijk gedraagt, met en zonder bewuste input te geven aan de bedieningselementen. Door middel van een reeks zorgvuldig ontworpen experimenten zul je observeren wat de machine zou doen, hoe en hoe je hem niet kunt beïnvloeden, terwijl je beheerst en beheerst blijft bij risico's, gevaar en ... plezier!

Remmen met voordelen op het gebied van grip en begrip van ABS

Remmen met behulp van voordelen op het gebied van grip en begrip van ABS Deze zeer belangrijke vaardigheid treft iedereen, elke dag. U krijgt een zelfverzekerde en rustige manier van remmen, op basis van nauwkeurige en uitgebreid geteste technieken. Uw remafstanden worden kleiner. U zult zich er zeer bewust van worden hoe grip, ABS en de keuze van remmen met elkaar verbonden zijn. U wordt een veiligere rijder terwijl u het maximale uit uw remmen haalt.

Geavanceerd remmen door middel van kerngevoel Dit gedeelte brengt de remtechniek samen met een bewustzijn van gewichtsoverdracht en een krachtige kernverbinding om de soepelheid, snelheid en het vermogen van de berijder om harder, sneller en met meer precisie te remmen te verbeteren, vaak aangeduid als het ontwikkelen van een 'gevoel'.

Remmen in bochten met de voorem. In dit gedeelte zult u de verhalen begrijpen die u hebt gemaakt over het remmen in bochten. Hier leert u geavanceerde technieken om de stabiliteit van de fiets te behouden terwijl u de snelheid vermindert of hard remt in een bocht met de voorrem.

Remmen in bochten 2 In dit gedeelte zult u de verhalen begrijpen die u hebt gemaakt over het remmen in bochten. Hier leert u geavanceerde technieken om de stabiliteit van de fiets te behouden terwijl u de snelheid vermindert of hard remt in een bocht met behulp van de achterrem.

Draaien en langzaam rijden Draaien en langzaam rijden

Vanwege een reeks factoren, waaronder het vermogen van onze hersenen om emoties te creëren op basis van wat we verwachten dat er zal gebeuren, worstelen sommige rijders onnodig op lage snelheid. We zullen u helpen in te zien dat de machine vrij stabiel is bij lage snelheid en dat het een verkeerde interpretatie kan zijn van wat de machine moet doen, waardoor de meeste angst wordt veroorzaakt. We zullen je helpen de principes te ervaren die van toepassing zijn op echt lage snelheden, waardoor je je gevoel verandert wanneer je langzaam rijdt.

Geavanceerde bochten

In dit gedeelte begrijpt u de verhalen die u over het nemen van bochten hebt gemaakt en leert u geavanceerde technieken voor het nemen van bochten. Dit gedeelte zal uw vermogen om: veilig en zelfverzekerd verder te leunen; snel en nauwkeurig van richting veranderen; en gebruik lichaamshouding om uw bochtensnelheid te verhogen.

Overwin de weerstand van het lichaam om te leunen

In dit gedeelte zult u de angst voor mager worden van uw lichaam begrijpen en overwinnen, waarom dit gebeurt en hoe gemakkelijk het kan zijn om de kern opnieuw te trainen zodat u zich kunt aanpassen en een positieve lichaamshouding kunt behouden om hogere bochtsnelheden te creëren en het risico op wegglijden te verminderen.

Bevorder om de beurt kalmte en verbeter het gezichtsvermogen

In dit gedeelte leert u zich te concentreren op de afrit, uw route rustig te plannen en meer precisie en controle over uw route door een bocht te hebben, samen met de veiligheidsmarge om te weten waar u zich aan het einde van een afslag bevindt, zodat uw afrit meer is nauwkeurig voorspelbaar.

Geavanceerde positionering om lean te meten

In dit gedeelte leert u hoe u krachtige posities op de machine ontwikkelt om uw bewustzijn van lean te verbeteren en de hoeveelheid of lean veilig te meten zonder te ver te gaan.

Why is there no phone number here?

 

We are a company that also has a wheelie school where students come from all over the world. So that nothing distracts us from work during the training and wheelie lessons at Stunt and WheelieSchool, we have decided not to answer any calls. We therefore ask you to use the contact option below. Please also provide us with your desired contact details. We can of course contact you by telephone if desired.

CONTACT

© 2021 Pro Moto Xperience 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon